Eesti rahvameditsiin teab kasemahla kui head neeruturgutit. Reuma, podagra ja lihaspinge vastu soovitatakse kevadisi kasemahlakuure. Kasemahl sisaldab vett, glükoosi, ksülitooli, fruktoosi, vitamiine (C, PP), karoteene, taimseid hormoone, saponiine, õunhapet, valku, rauda, fosforit, kaltsiumi, naatriumi, kaaliumi, magneesiumi, tsinki, vaske, mangaani, räni.

Samuti sisaldab kasemahl antioksüdante, flavonoide nagu kvertsetiin, mis vähendab põletikku ja toetab hormoon insuliini toimet. Kvertsetiini kasutatakse sageli allergiate korral, see tugevdab südame veresooni, alandab kõrget vererõhku ja aitab veepeetust vähendada.

Kasemahla sisaldab küll erinevaid suhkruid: glükoosi, fruktoosi, ksüloosi ja sahharoosi, kuid nende sisaldus mahlas on kaduvväike, kõigest 0,5-1 protsent. Seetõttu soovitatakse kasemahla dieedipidajatele. Orgaanilistest ühenditest leidub kasemahlas ka erisuguseid orgaanilisi happeid. Just suhkrute ja hapete vahekord määrab tajutava hapu/magusa maitse. Kuna värskes kasemahlas on aga mõlemat äärmiselt vähe, siis tundubki kasemahl pigem maitsetuna.

Kasemahlas sisalduvaid taimseid mikroelemente on inimorganismil kerge omastada, meie keha suudab seal leiduva kiiresti ja tõhusalt ära kasutada.

Kasemahl sobib hästi rasedatele, imetavatele emadele ja lastele, sest aitab tõsta vere hemoglobiini taset. Lisaks seespidistele toimetele mõjub kasemahl hästi välispidiseltki.

Kasemahlaga soovitatakse pesta pead, sest see soodustab juuksekasvu, puhastab peanahka ja takistab kõõma teket.

Mahl aitab ka nahahädade puhul, näiteks vähendab näonaha rasvasust ja aitab pleegitada pigmendilaike. Neil, kellel on näol ekseem, soovitatakse mahlaga nägu pesta ja pärast mitte ära kuivatada, vaid lasta kuivada, et mahl kauem mõjuks. Sellest ka kasutamine ilumaailmas.

Vaata lähemalt ka meie KASEMAHLA tooteid.