Ostrat + Niilo = 7+13=200%

Ostrat + Niilo = 7+13=200%

Reedel 11.mail esitlesid Tiit Niilo, Joel Ostrat, Karl Niilo ja Rene Kiis Viru keskuse Rahva Raamatu 3. korruse kohvikus – mis on Joeli 13st üks – Nopri talumeierei ja restorani maitseelamuste õnneliku ühinemise vilju – 7 esimest toodet. Esma-degusteerijad, tagasisidujad ja soovituste jagajad olid toidu-ajakirjanikud-blogijad. Meeste sõnul oli kõva sõna, et nii palju meediat – isegi ÕL! – kohal olid, sest telesse-raadiosse on hea ja õige asjaga raske (raha eest) pääseda.

Kui just ei lähe seda teed, et kuulutad oma tooted tšakraid avavaks ja spiritiri-õnnelikuks tegevaks, on põhiline künnise ületamise nipp koostöö. Mis pole Niilo-Ostrati sõnul sugugi eestlaspärane.

Meeste ühine turule-tulek näitab, et Andrese-Pearu ajad on möödas. Koos saab parem. Koos on 7+13… 200%

Ja esimesele 7 ühistootele tuleb sügisel lisa.

Tiit rääkis raamatute rüpes tegutsevasse Ostrati-kohvikusse uusi ühistooteid testima kogunenuile, et pea kaks sajandit Nopri talu ajalugu kohustab. Ja 20 aastat meierei Lugu on tänaseks suisa missioon: „Kui sul on 5 täiskasvanud last, pead oma asja tegema nii, et nemad tahavad seda edasi teha. Nad tahavad jätkata asja, mis pole igav. Traditsiooniline piim-keefir-jogurt muutub paratamatult igavaks. Järelikult tuleb areneda. Kui ma ütlesin novembrist meiega liitunud Pascalile, et kavatsen Ostratiga ühineda, küsis hollandi juustumeister: on sul veel vähe tööd.

Ei ole. Sellepärast ma valin väga hoolega, kellega mida teen.

Hommikul panime meestega Luige laadal oma putka püsti – ja meil on aina au ja rõõm koos meister Smitsi maailma parimate Nopri juustudega pakkuda ka äsja turule tulnuid.“

Ilus. Ja et sarnane tõmbab sarnast, siis olid ka degusteerijad-blogijad-ajakirjanikud ilusad.

„On nii, et peakokkad köögis on mehed – maitsjad-hindajad aga kaunid, kaunimad ja kõige kaunimad naised,“ nentis 13 koha peremees Joel Ostrat. „Puhta-eheda-kindla talutoidu tarbijad aga on suures osas ka päris sportlased, mitte lihtsalt tervislike eluviiside harrastajad. Mina mängin tennist ja korraldan oma ettevõtte nimelist turniiri. Auhindadeks oli midagi tõeliselt head vaja…

Sõitsin Noprisse. Lõime käed – ei midagi keerulist, metsmarjad, peet, must leib, astelpaju, adžika – ja nüüd mina Nopri vahet käingi. Pole ju mõtet selleks piima Tartusse sõidutada, et teda seal töödelda ja siis tagasi-edasi manööverdada. Pealegi oskab Tiit ja tema meierei-pere seda piimavärki paremini.“

Eestimaailma kõige parem piimatöötleja lubas sügisest koos maitseelamuste kuningaga vinti peale keerata – Niilo sõnul hoiavad konservatiivsemad kaasteelised teda viimase võimaluseni tagasi. Aga peru Niilo seda võimalust heast ja uuest vaimustudes väga ei anna.

Professionaalseid nõuandeid võtab kuulda küll. Terviseteadlikud piigad juhtisid tähelepanu lisatud suhkru sisaldusele smuutides – mis tuleneb moosidest. Ja sellest omakorda tulenevad Niilode rõõmsad läbirääkimised Bacula-marjakesega, kelle juurest moosid saabuvad. Klient on kuningas, teab talupoeg 🙂

Ja talupoeg sõidab Tallinna-mekasse ainult ülimal tarvidusel. Fakt, et ta selle sööstu tarvilikuks hindas, näitab, et asi on ülim. Silma saab Nopri-omadele aga lähipäevil vaadata Luige laadal.

Tooted saadaval üle Eesti kõikides Selverites.
Fotod: Susann Kõomägi 

2018-05-11T19:11:03+00:00

Nopri Talumeierei

Nopri piimatooted on valmistatud võimalikult väheste komponentidega. Maitsed on lihtsad, ehtsad ja kodused.

Taimerasva, säilitusaineid ja muud puhta toidu sisse sobimatut Nopri toodetest ei leia.

Nopri piimatooted valmivad otse piimafarmi kõrval asuvas talumeiereis.

Need on tehtud keskkonnasõbralikult toodetud piimast, kohalike elanike usinate kätega ja kaasaegsetes tingimustes.