Arbuusi-tomati gazpacho Nopri grilljuustuga
Retsept kahele:
Koostisosad:
Gazpacho:
200 g arbuus (ilma seemneteta, kuubikuteks)
100 g tomat
100 g värske kurk kooritud
50 g punast paprikat
20 g punast sibulat
1 tükk küüslauguküünt
2-3 g värske münti
15 g valge veini äädikat
10 g oliiviõli
maitse järgi suhkrut, soola ja pipart
Serveerimiseks
kaunistuseks münti
100 g värsket arbuusi
200 g klassikalist grilljuustu
Valmistamisõpetus:
- Puhasta ja koori kurk, eemalda arbuusilt seemned ja lõika viljaliha kuubikuteks. Pese tomat ja paprika, eemalda paprikalt seemned. Koori punane sibul ja küüslauguküüs.
- Aseta kõik gazpacho koostisosad – arbuus, tomat, kurk, paprika, punane sibul, küüslauk, münt, äädikas ja oliiviõli blenderisse. Püreesta, kuni segu on täiesti ühtlane ja siidine.
- Maitsesta gazpacho soola, pipra ja vajadusel väikese koguse suhkruga. Soovi korral lisa veidi vett või arbuusimahla, et saavutada sobivam tekstuur. Võimalusel tõsta supp vähemalt 2 tunniks külmkappi, külmana serveerides tuleb maitse ja värskus paremini esile.
- Lõika grilljuust kuubikuteks ja prae kuumal, kuivapinnalisel pannil, kuni juust muutub mõlemalt poolt kuldseks. Lõika ka värskest arbuusist serveerimiseks väiksemad kuubikud
- Tõsta jahtunud gazpacho kaussidesse. Lisa peale arbuusikuubikud, grilljuust ja mõned värsked mündilehed. Soovi korral nirista veel veidi oliiviõli peale
Serveerimisidee:
Hoia gazpacho enne serveerimist sügavkülmas 15-30 minutit, jääkülmana on see eriti mõnus.
Grill algab Nopriga!🧀
Enne liha — viska grillile või pannile Nopri grilljuust ja valmista üks maitsev eelroog.
📸 Jaga ka enda meistriteost sotsiaalmeedias: #grillalgabnopriga