Retsept kahele:
Koostisosad:
- 200 g grilljuustu ürtidega
- 300 g nektariini
- 150 g värsket kurki
- 100 g tomatit
- 30 g punast sibulat
- 30 g redist
- 100 g maasikast
- maitse järgi basiilikut
Kaste:
- 100 ml oliiviõli
- ühe sidruni mahl
- 30 g mett
- maitse järgi soola ja pipart
Valmistamine:
- Eemalda nektariinilt kivi ja lõika viljaliha sektoriteks. Lõika kurgist paksemad rattad, tomatist sektorid, punasest sibulast õhukesed poolviilud ning redisest õhukesed laastud. Poolita maasikad pikuti. Aseta kõik viljalised suurde kaussi ja tõsta kõrvale.
- Kastmeks sega kokku oliiviõli, värskelt pressitud sidrunimahl ja mesi. Maitsesta soola ja pipraga.
- Vala kaste salatikomponentidele ja sega õrnalt läbi. Tõsta segu serveerimisanumasse.
- Lõika grilljuust umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks. Kuumuta pann ja prae juust ilma õlita mõlemalt poolt, kuni see muutub kuldpruuniks ja krõbedaks.
- Serveeri salat soojade grilljuustuviilude ja värskete basiilikulehtedega.
Serveerimisidee:
Kui soovid lisavärskust, lisa salatile peotäis rukolat või beebispinatit.
Head isu!