Takod grilljuustu, tomatisalsa ja laimi-jogurtikastmega
Retsept kahele:
Koostisosad:
200 g tšilli grilljuustu
4 tükki väikset tortillat
peotäis värsket koriandrit
Tomatisalsa:
200 g tomatit
30 g punast sibulat
5 g küüslauku
10 g jalapenot
6 g koriandrit
ühe laimi mahl
maitse järgi suhkrut, soola ja pipart
Jogurtikaste:
200 g kreeka jogurtit
ühe laimi mahl
maitse järgi suhkrut, soola ja pipart
Valmistamisõpetus:
- Haki tomat, punane sibul, küüslauk, jalapeno ja koriander väikesteks kuubikuteks. Lisa laimimahl, maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Sega läbi ja tõsta kõrvale maitsestuma.
- Sega kokku jogurtikaste, selleks sega Kreeka jogurtisse värskelt pressitud laimimahl, näpuotsaga suhkrut, soola ja musta pipart. Tõsta kõrvale maitsestuma.
- Lõika tšilli grilljuust viiludeks ja prae kuumal, kuiva pinnaga pannil, kuni mõlemalt poolt kuldpruun ja kergelt krõbe.
- Kuumuta tortillad mõlemalt poolt kuival pannil, kuni need on soojad ja kergelt krõbedad.
- Aseta igale tortillale veidi tomatisalsat, grilljuustuviilud ja lusikatäis jogurtikastet. Viimistle värske koriandriga ja serveeri kohe.
Serveerimisidee:
Takod sobivad suurepäraselt jagamiseks – serveeri kõik komponendid eraldi ja lase igaühel ise oma tortilla kokku panna!
Grill algab Nopriga!🧀
Enne liha — viska grillile või pannile Nopri grilljuust ja valmista üks maitsev eelroog.
📸 Jaga ka enda meistriteost sotsiaalmeedias: #grillalgabnopriga